Tulostusohje kalenterisivuille

Tulostettavat kalenterisivut ovat paitsi ekologisia, myös käteviä, sillä voit sanoa hyvästit vuosittain uusittaville kalenterisivuille! Tulostettavat kalenterisivut sopivat erityisesti DIY-henkisille, jotka ovat kiinnostuneita luomaan oman, uniikin kalenterin.

Tulostusohje ja vinkit kalenterisivujen tulostukseen

Kalenterisivujen tulostus onnistuu sekä kotikonstein tulostamalla, että paikallisessa tulostusliikkeessä. Kotona tulostettaessa on huomioitava, että tulosteen laatu riippuu suuresti tulostimestasi ja kaksipuoleinen tulostus on suositeltavaa. Kaikki kalenterisivumme ovat laadukkaita tulostuslaatuisia PDF-tiedostoja (resoluutio 300 dpi, leikkuurajat merkitty).

Tulostaminen omalla tulostimella

1. Kaikki kalenterisivut on suunniteltu tulostettavaksi A4-kokoiselle paperille. Suositelemme tulostukseen hieman laadukkaampa, mielellään noin 120g/m2 paksuista paperia, jotta lopputulos on parhain mahdollinen. Käytännössä kuitenkin mikä tahansa tulostuspaperi käy.

2. Avaa haluamasi kalenterisivukoon PDF-muotoinen tiedosto tietokoneella ja valitset "tulosta". Tulostusikkuna aukeaa tietokoneellesi.

3. Valitse mitkä sivut haluat tulostaa. Ensimmäisellä kerralla suosittelemme tulostamaan kaikki sivut. Voit sitten myöhemmin tulostaa lisää esimerkiksi päivä- ja viikkonäkymä -sivuja tarpeen mukaan.

4. Tarkista, että tulostusasetuksissa tulosteen koko on "todellinen koko" tai "skaalaus: 100%". Näin ollen A4-kokoiselle tulostuspaperille tulostettaessa kalenterisivu tulee keskelle paperia oikeassa koossa (esim A5-kokoisena jne), josta on leikkuurajoja hyödyntäen helppo leikata oikea sivukoko.

5. Valitse "Tulosta" ja tiedosto tulostuu!

Huomioithan, että emme tarjoa tulostuspalvelua ja tulostinlaitteiden määrästä sekä eri asetusten vaihtelusta johtuen emme voi toimia apuna tulostusongelmissa.

Kalenterisivujen leikkaaminen oikeaan kokoon

1. Leikkaaminen onnistuu helpoiten leikkurilla. Olen käyttänyt itse Fiskars-paperileikkuria (ei mainoslinkki), mutta tässäkin tapauksessa mikä tahansa paperileikkuri varmasti sopii hyvin. Myös saksilla leikkaaminen on mahdollista.

2. Leikkaa tulostetut sivut tarkasti leikkuurajoja pitkin.

Kalenterisivujen rei'ittäminen

Tulostettavissa kalenterisivuissa ei ole rei'ityskohtia merkitty. Rei'ityksessä voit käyttää tavallista rei'itintä. Suosittelemme rei'ittämään useamman sivun kerralla, jotta reiät menevät tarkasti oikeisiin kohtiin. Mittaathan ennen rei'itystä oman kalenterisi reikien välin, sillä tavallisessa rei'ittimessä oleva oletusväli saattaa poiketa kalenterisi rei'itysvälistä. Jos kalenterisi rei'itysväli poikkeaa rei'ittimen mitoista, niin merkitsethän rei'ityskohdat kalenterisivuun ja rei'ität yhden reiän kerralla.