Mitä ovat Lightroom presetit ja kuinka ne toimivat

Olet saattanut kuulla puhuttavan Lightroom preseteistä tai Instagram preseteistä (Instagram preset ei ole virallinen nimitys, vaikka presettejä Instagram kuviin usein käytetäänkin). Mutta mitä ovat presetit ja kuinka ne toimivat? Lyhyesti kerrottuna: presetit ovat kuvien muokkaukseen tarkoitettuja esiasetuksia Adobe Lightroom sovellukseen. Käydään alla tarkemmin läpi.

Mitä ovat Lightroom Presetit?

Mikäli olet käyttänyt Instagramia ja perehtynyt tarkemmin Instagram vaikuttajien kuviin niin olet varmasti huomannut, että heidän kuvansa ovat keskenään hyvin yhtenäisiä muodostaen selkeän ja tunnistettavan kuvafeedin (= kuvakokonaisuuden profiilissa). Tällaisessa tapauksessa on hyvinkin todennäköistä, että kyseinen vaikuttaja käyttää presettejä kuvissaan tai hänellä saattaa olla tietty muokkaustyyli omiin kuviinsa.

Presetit ovat käytännössä kuvanmuokkaukseen tarkoitettuja esiasetuksia, jotka toimivat Adobe Lightroom ohjelmassa tietokoneella tai sovelluksessa puhelimella. Lightroom presetit (eng. Lightroom presets, suomeksi esiasetus) toimivat siis kuvafilttereiden tavoin käytännössä yhdellä klikkauksella ja ne antavat kuville tietyn tyylisen lopputuloksen. Presettien tyyli saattaa korostaa tai tuoda esiin vahvemmin esimerkiksi jotakin tiettyä väriteemaa tai sitten ne saattavat olla neutraalimpia pitäen kuvat luonnollisina, mutta antaen kuitenkin ammattimaisemman viimeistelyn.

Verkkokaupastamme löytyvät presetit ovat kaikki meidän toteuttamiamme ja olemme käyttäneet ja tehneet presettejä jo useita vuosia. Kaikkia LOOV presettejä on myyty useamman vuoden ajan presetkauppa.fi sivustolla sekä testattu tuhansilla kuvilla - niin asiakkaiden kuvilla, kuin omissammekin. Osaan preset-paketeistamme on saattanut mennä aikaa jopa kuukausia ja ne ovat kehittyneet pikkuhiljaa, kun olemme muokanneet omia kuviamme - aina kun lopputulos on ollut mieluisa niin olemme tallentaneet tämän asetuksen “presetiksi”, jotta saamme käytettyä sitä uudelleen.

Miksi Lightroom presetit ovat hyödyllisiä?

Lightroom presettien käytössä on lukuisia etuja, joista listaamme muutamia alle. Lyhyesti kerrottuna Lightroom presetit säästävät aikaa, helpottavat kuvien muokkausta ja tuovat laadukkaampaa ilmettä kuville ja/tai someprofiiliin.

#1 Lightroom presetit helpottavat ja nopeuttavat kuvien editointia
Yksi merkittävimmistä eduista presettien käytössä on helppo ja nopea kuvanmuokkaus. Presetit sopivat tasosta riippumatta kaikille etkä tarvitse niiden käyttöön aikaisempaa osaamista. Lisäksi ne nopeuttavat valtavasti editointia, sillä presetit toimivat käytännössä yhdellä klikkauksella!

#2 Presetit yksinkertaistavat kuvanmuokkausta
Mikäli editoit kuvasi yksitellen manuaalisesti ilman presettejä, olet varmasti huomannut, että aikaa saattaa kulua kuvien määrästä riippuen jopa tunteja. Presettien avulla yksinkertaistat prosessia ja saatat saada muutamassa sekuntissa valmiin kuvan!

#3 Preseteillä luot laadukaan ja yhtenäisen kuvafeedin
Koska jokaisella preset-paketilla on oma tyylinsä niin tietyllä preset-tyylillä luot helposti yhtenäisen ja selkeän kuvafeedin. Preset-paketit sisältävät useita eri variaatioita, joiden idea on toimia lukuisiin erityylisiin kuviin antaen jokaiselle kuvalle mahdollisimman samantyylinen / samaan teemaan sopiva lopputulos.

Presettien suunnittelussa olemme muokanneet jopa satoja erityylisiä kuvia; testanneet ja säätäneet ja testanneet taas, jotta lopputulos olisi mahdollisimman laadukas. Lisäksi tuhannet asiakkaat ovat ostaneet presettejämme ja olemme palautteen pohjalta kehittäneet niitä entisestään. Näin ollen voit luottaa siiheen, että kaikki LOOV.fi verkkokaupan presetit ovat testattuja, ammattimaisia ja toimivia.

#4 Presetit ovat edullisia ja säästävät aikaa
Verraten siihen kuinka paljon aikaa saattaa kulua viikottain, kuukausittain tai vuosittain kuvien muokkaukseen niin ostamalla presettejä säästät hurjasti aikaa - ja näin ollen myös rahaa, koska voit käyttää aikaasi tuottavammin muihin asioihin. Presetit ovat kertamaksullisia ja sen jälkeen saat käyttää niitä niin usein ja niin paljon kuin haluat.

Tutustu Lightroom preset valikoimaamme